6th Edition - 16 May 2018
Planuri de extindere PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Friday, 15 June 2012 08:38

Sursa: IT Trends

Link: http://ittrends.ro/2012/04/planuri-de-extindere/

Yugo-Neumorni-presedinte-CIO-CouncilYugo Neumorni a fost recent reales ca preşedinte al CIO Council, asociaţia directorilor IT din marile firme prezente în România. În această calitate reconfirmată, domnia sa a discutat cu IT Trends despre deciziile luate în cadrul CIO Council de extindere a impactului asociaţiei în mediul IT şi non-IT din România.

IT Trends: Ce au însemnat alegerile recente din CIO Council din punct de vedere al planurilor de viitor?
Yugo Neumorni: Eu cred că au fost câteva etape clare în existenţa CIO Council. A fost etapa de început, din 2005 până în 2009, când am căutat să ne strângem şi să vedem exact cine suntem şi ce vrem. A fost apoi etapa când fondatorii organizaţiei, Felix Enescu şi Călin Rangu, s-au retras de la nivel de conducere şi suntem

ITTCum ar putea să contribuie firmele de IT cu experienţele şi bunele lor practici la îmbogăţirea activităţii CIO Council?

YN: Cele mai valoroase seminarii IT de-a lungul timpului au fost seminariile din cadrul CIO Council pe anumite teme. Aceste seminarii au fost adevărate discuţii între membrii consiliului, pe cazuri concrete de implementare de soluţii IT, cu bune şi cu rele. Ca atare, nu studiile de caz prezentate de astfel de furnizori IT sunt neapărat importante. Contribuţia lor poate fi însă esenţială în anumite domenii. De exemplu, vrem să elaborăm standarde ocupaţionale pentru IT. Aici este esenţială o colaborare între noi, ca directori IT, şi companiile furnizoare de IT.

ITT: Şi firmele non-IT?
YN: Aici ne-ar face mare plăcere să vină alături de noi directorii generali din diverse firme şi să ne împărtăşească greutăţile lor de la nivel de conducere. Astfel de experienţe sunt extrem de valoroase, pentru că vin din interiorul mediului de afaceri.

ITT: O astfel de colaborare va duce în timp şi la creşterea implicării directorilor IT în conducerea executivă a afacerilor?
YN: Categoric da. Cred că marea majoritate a directorilor IT ambiţioşi are opţiuni clare în momentul atingerii unor competenţe maxime în IT. Aceşti directori fie se mută pe orizontală într-o companie, fie urcă mai sus pe scara IT, dacă firma lor face parte dintr-un grup de companii. Sau, de ce nu?, pot să atace zona de director general. Nu întâmplător foarte mulţi directori IT se orientează către MBA. De exemplu, din cadrul CIO Council sunt cel puţin trei foşti directori IT care au migrat în zona de conducere de afaceri. Şi asta e foarte bine. Mai mult, cred că ei vor fi primii invitaţi să vorbească în faţa membrilor consiliului în noua lor calitate de CEO de companii non-IT.

ITT: Migrarea tot mai multor directori de IT în zona directorilor generali de companii poate avea darul de a schimba modul de conducere a unei afaceri. În cât timp estimaţi să apară primele astfel de schimbări în România?
YN: Ei, acum suntem departe de a vorbi despre aşa ceva. Sunt doar câteva cazuri de persoane care au efectuat un astfel de pas. Îmi aduc aminte aminte că acum câţiva ani, se discuta mult despre faptul că un CIO devine principal candidat pentru o poziţie de CEO. La acel moment, mi s-a părut ciudat. Acum însă mugurii unei astfel de tendinţe au apărut. Generalizarea unui astfel de fenomen în mod clar va schimba perspectiva conducerii afacerilor. Probabil că o astfel de conducere, provenită din IT, va fi mai inovatoare, mai strategică, mai deschisă la nou. Va fi şi mai riguroasă.

Last Updated on Friday, 15 June 2012 09:04
 
 

6th Edition - 16 May 2018