6th Edition - 16 May 2018
Top-ul Give IT 2014 PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Friday, 19 December 2014 17:05

Pe 11 decembrie, Ateliere Fără Frontiere a premiat companiile câștigătoare în competiția „Top Give IT 2014” în cadrul unui eveniment găzduit de Casa Romanian American Foundation.

Creat pentru a promova implicarea organizațiilor care au predat către asociație cele mai multe Deseuri de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE-uri), Top-ul Give IT are ca scop final reducerea deșeurilor și reutilizarea lor înainte de reciclare și eliminare. Majoritatea echipamentelor IT recondiționate de Ateliere Fără Frontiere  sunt donate școlilor și asociațiilor din comunități dezavantajate. Nu în ultimul rând, aceste echipamente creează locuri de muncă în atelierul de inserție pentru persoane defavorizate.

 

Organizațiile câștigătoare au fost premiate cu trofee creative deosebite din componente electronice reciclate în semn de recunoaștere pentru sprijinirea pe care au oferit-o acestei inițiative.

La categoria Mari Companii, BRD Groupe Société Générale s-a aflat pe primul loc cu 9,5 tone de DEEE-uri predate în 2014, urmată de Auchan Romania cu 8,8 tone și ING Bank Romania cu 8,6 tone.

La categoria „IMM-uri si ONG-uri”, Teledirect a condus clasamentul cu 1,5 tone urmată fiind de Fun Labs si Paralela 45.

În total in 2014, Ateliere Fără Frontiere a colectat, testat, reutizat sau reciclat aproape 100 tone de DEEE-uri. Găsiți clasamentul final pe www.atelierefarafrontiere.ro/give-it-2014

Dacă ați ratat ocazia de a intra în top anul acesta, vă puteți alătura organizațiilor responsabile anul viitor când „Top-ul Give IT 2015” va fi relansat cu mai multe premii și surprize.

Parteneri network
CCIFER, CIO Council, Ecotic
Parteneri media
Agora.ro, Business Review, CSR Media, Lepetitjournal.com

 

ColajDespre Ateliere Fără Frontiere:
Ateliere Fără Frontiere este o asociație română creată în 2008, întreprindere socială având ca scop inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate. Cele 3 misiuni ale asociației sunt: lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului și solidaritate prin proiecte de educație și de dezvoltare locală. Din 2009 Ateliere Fără Frontiere a donat mai mult de 6.500 de calculatoare către peste 1.000 de structuri Non Profit din România. Am angajat 130 de persoane maginalizate sau excluse în atelierul de inserție. 40 dintre ele s-au integrat pe piața convențională a muncii.

Despre Ecotic
ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 400 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 51.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 8 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizației ECOTIC.

Despre Agora
Agora Group este un trust de presă specializat în tehnologia informaţiei, comunicaţii şi afaceri. Agora Group este prezent în piaţa publicaţiilor de IT&C din 1992, publicând de-a lungul timpului reviste ca PC REPORT, Open – Tehnologia Informaţiei, Byte România, Net Report, Gazeta de informatică, PC Magazine România, eWeek România, Channel Partner România, suplimentul Zoom, anuarul SinteTIC, IT Trends și Digital Trends.

În prezent, Agora Group deţine în portofoliu revistele: IT Trends, Digital Trends, evenimentele: Conferinţele Regionale Agora, Conferinţele de Tehnologie Agora, Conferinţele de Soluţii Agora, conferințele eHealth, eduVision, Programatica, Agile Tour, roadshow-ul „Digital Agenda for Romania” şi portalul online cu serviciul de ştiri AgoraNews.

Despre CSR Media
CSR Media este o platformă în continuă dezvoltare ce are ca scop informarea și promovarea valorilor civice și a acțiunilor de Responsabilitate Socială Corporativă (CSR) la nivelul publicului larg. Proiectul s-a nascut din necesitatea unui spatiu jurnalistic profesionist dedicat actiunilor de Responsabilitate Sociala a Companiilor din Romania si nu numai. Punctele forte ale retelei sunt cele doua site-uri de stiri despre actiuni de CSR, respectiv site-ul in limba romana CSRmedia.ro si editia europeana, in limba engleza, CSRmedia.eu.

Last Updated on Friday, 19 December 2014 17:27
 
 

6th Edition - 16 May 2018