6th Edition - 16 May 2018
Intalnire CIO Council cu Dl. Tim O’Brien, General Manager, Apps & Platform Group, Microsoft PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Tuesday, 04 February 2014 10:26

Membri CIO Council se intalnesc cu Tim O’Brien, General Manager, Apps & Platform Group, Microsoft, intr-o masa rotunda care va avea loc pe 17 februarie 2014.
Tema centrală a evenimentului va aborda dinamica industriei și implicațiile asupra agendei executivilor CIO. Se vor adresa transformările din mediul enterprise, prioritățile locale pe care le au membrii CIO Council, cu un focus pe platformele de aplicații . Întâlnirea va fi un schimb valoros de informații legate de perspectiva globală la care poate contribui Tim O’Brien.
Tot in cadrul evenimentului se va discuta despre pozitionarea platformelor Microsoft în acest context de transformare si despre strategia Microsoft si directia companiei in 2014.

Last Updated on Tuesday, 04 February 2014 10:37
Read more...
 
CIO Council sprijină parteneriatul dintre HR şi IT PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Friday, 08 November 2013 12:47

Avansul tehnologic a schimbat modul de lucru în multe arii de activitate: de la procesul de producţie, la logistică şi operaţional, la vânzări şi până la customer support. Iar din această enumerare nu ar trebui să lipsească nici managementul resurselor umane şi mai nou managementul talentelor.

Pe 21 noiembrie, Preşedintele CIO Council România, Yugo Neumorni, va participa în calitate de moderator la prima conferinţă de tehnologie HR din România, organizată de revista HR Manager, la Bucureşti, sub titulatura – HR Tech.

Last Updated on Friday, 08 November 2013 12:56
Read more...
 
Până în 2017 toate companiile mari din România vor utiliza Cloud PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Thursday, 25 July 2013 08:49

CIO Council Romania a lansat astăzi, 11 Iulie 2013, în cadrul unei conferințe de presă, rezultatele studiului de piață “Cloud Adoption. Strategiile de IT se redefinesc în business”, ce și-a propus să evalueze viteza și amploarea cu care cloud computing-ul afectează zona de business și redefinește strategiile de IT din companii.

Conferința a fost deschisă de Yugo Neumorni, Președintele CIO Council România, care a explicat acțiunile CIO Council de susținere a comunității de profesioniști în IT și importanța studiului prezentat pentru înțelegerea fenomenului de cloud computing.

Last Updated on Thursday, 25 July 2013 10:20
Read more...
 
CLOUD-ul redefineste strategiile de IT in business PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Monday, 08 July 2013 08:49

CIO Council Romania lanseaza Joi, 11 Iulie 2013, rezultatele studiului de piata “Cloud Adoption. Strategiile de IT se redefinesc in business.”, in cadrul unei conferinte de presa ce se va desfasura la hotel Intercontinental, intre orele 10.00-11.00.

Studiul identifica viteza si amploarea cu care cloud computing-ul afecteaza zona de business si redefineste strategiile de IT din companii, propunand cateva criterii de analiza foarte practice:

Last Updated on Monday, 08 July 2013 09:24
Read more...
 
Parteneriat Gartner – CIO Council Romania PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Monday, 22 April 2013 12:27

CIO Council Romania a stabilit un parteneriat de cooperare si sustinere reciproca cu renumita companie Gartner.

Primul eveniment comun, realizat de Gartner si sustinut de CIO Council, este cel din 23 mai 2013 numit "Turbocharging the CIO with Software Tools", la care va participa analistul – Ansgar Schulte, Gartner Research Director.

Read more...
 
CIO Council organizează prima Conferință Națională a managerilor de IT din România PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Friday, 22 February 2013 15:14

CIO Council organizează prima Conferință Națională a managerilor de IT din România: “The future of IT, the future of profession”, la JW Marriott Grand Hotel din Capitală, pe 13 martie 2013. Evenimentul abordează subiecte cheie pentru categoria Chief Information Officers (CIO): cum vor transforma noile tehnologii (cloud computing, SAAS, SOA) departamentul de IT, evoluția bugetelor de IT în companiile româneşti, trecerea de la CIO la antreprenoriat, tendinţe și perspective.

Last Updated on Friday, 22 February 2013 15:21
Read more...
 
CIO Council Romania sustine initiativa crearii unei structuri guvernamentale CIO Office Guvernamental PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Monday, 04 February 2013 16:31
CIO Council Romania sustine initiativa crearii unei structuri guvernamentale moderne de management al strategiei, arhitecturilor, proceselor si structurilor de informatii, aplicatii si procesare, inclusiv pentru sustinerea profesiunile TIC la nivel guvernamental, structura similara cu CIO Council/CIO Office Guvernamental implementate in SUA, Marea Britanie sau Austria. Intiativa este sustinuta de Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania), Asociatia pentru Dezvoltarea Societatii Informationale (ADSI), Fundatia Soros Romania, de alte organizatii sau formatori de opinie (Ziarul Financiar, Agora, MarketWatch etc).

 

Aparitii in presa:

Last Updated on Wednesday, 06 February 2013 14:20
 
Ciocouncil sprijina conferinta Cyberthreats PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Tuesday, 02 October 2012 09:09

cyberthreatsSECURITATEA INFORMATICA – INTRE MANAGEMENTUL RISCURILOR OPERATIONALE SI NEVOILE DE BUSINESS

16 Octombrie 2012, Ediţia a V-a

PREZENTARE si INVITATIE DE PARTICIPARE

Conferintele Cyberthreats organizate de IBR au ajuns la editia a-Va, aniversară. Bucurandu-se anual de parteneriatul cu CIO Council, de contributia profesionala a specialistilor Serviciului Roman de Informatii, de participarea Bancii Nationale a Romaniei, a specialistilor ARB si a institutiilor bancare, a institutiilor guvernamentale, a agentiilor nationale de specialitate, a marilor firme de consultanta si audit si de suportul unor reputate firme din domeniul tehnologiei informatiei si a securitatii, aceasta editie jubiliara se va axa pe riscurile majore datorate amenintarilor mai vechi si mai noi si a metodelor de a tine pasul cu acestea, atat tehnologic, cat si organizational si procedural.

Last Updated on Tuesday, 02 October 2012 09:14
Read more...
 
IT-ul va trebui să creeze viitoarea maşină cu suflet PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Wednesday, 26 September 2012 07:28

cio5La prima auzire, "Ştiinţa Complexităţii" este un termen greu şi vag în acelaşi timp, care ar putea defini practic orice aspect al vieţii umane. În esenţa lui însă, termenul defineşte o întreagă paradigmă existenţială care, deşi pare a defini prezentul, caută, de fapt, să parametrizeze în termenii gândirii umane, viitorul.

"Suntem confruntaţi în viaţa cotidiană cu provocările paradigmei mecanice a existenţei," declara profesorul doctor Florin Munteanu, membru titular al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România şi preşedinte fondator al Centrului pentru Studii Complexe, membrilor CIO Council cu ocazia ultimei întâlniri a acestora. "Noi, oamenii, suntem recunoscuţi ca fiind ingenioşi şi creativi, dar, iată, aproape că nu observăm problema fundamentală cu care ne confruntăm acum: schimbarea a însăşi naturii umane. Provocările cu care azi ne confruntăm ţin de mobilitate, de multiculturalitate şi de transcendenţă. Deci de o cu totul paradigmă existenţială."

Last Updated on Wednesday, 26 September 2012 07:33
Read more...
 
Iesi din zona serverelor daca vrei sa fii CEO! PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Friday, 15 June 2012 08:47

mares“Iesi din camera serverelor daca vrei sa ajungi CEO”

“Iesiti din zona serverelor daca vreti sa ajungeti CEO!” au spus la unison Marius Vacaroiu si Costi Mares, doi fosti Directori IT actualmente Chief Executive Officer Policolor, respectiv Chief Operating Officer Millennium Bank Romania, in fata membrilor CIO Council la ultimul eveniment intern, a carei tema a fost “Pasi de dezvoltare in cariera pentru un CIO”. Iesi din camera serverelor, intelege NAV, FCF si WACC, ocupa o pozitie in Shareholder’s Board si invata sa joci politic daca vrei sa conduci destinele companiei in care lucrezi.

Pornind de la dilema clasica “What’s next?”, pe care orice executiv o are odata ce a atins nivelul maxim intr-o organizatie, directorii de IT au incercat sa descopere variantele de dezvoltare in cariera. Ne mutam pe orizontala intr-o alta zona de business, atacam vertical pozitia de CEO sau intram in antreprenoriat. Pentru aceasta au adus in fata lor doi membrii ajunsi in pozitii de CEO, care sa le impartaseasca din secretele succesului si despre cum se vede IT-ul din zona de C-level.

Last Updated on Tuesday, 02 October 2012 09:15
Read more...
 
«StartPrev1234NextEnd»

Page 2 of 4
 

6th Edition - 16 May 2018