6th Edition - 16 May 2018
Începând de anul acesta, CIO Council reprezintă interesele executivilor CIO din România în cadrul asociației paneuropene PDF Print E-mail
Friday, 04 May 2018 11:58

CIO Council Romania a intrat în 2018 în cadrul asociației pan-europene EuroCIO și reprezintă Corpul Național (National Bodies) al executivilor CIO din ţara noastră la nivel european.

European CIO Association (EUROCIO) este o asociație independentă, non-profit, înregistrată în Bruxelles, și este singura asociație pan-europeană care reprezintă executivii CIO (Chief Information Officer) și directorii IT la nivel european. Ea are în componență peste 1.000 de membri din 16 țări europene. Comunitatea este formată atât din membri individuali, cât și din asociații naționale, în număr de 13, care coordonează peste 700.000 de angajați din domeniul IT, cu bugete de peste 150 miliarde de euro anual.

Last Updated on Friday, 04 May 2018 12:24
Read more...
 
6 tendinte majore care vor marca evolutia Centrelor de Date PDF Print E-mail
Thursday, 27 April 2017 16:31

Data Centerele parcurg o transformare accelerata in ultimii ani, specialistii preconizand ca, pana la sfarsitul deceniului, vom asista la o schimbare a arhitecturii si infrastructurii fizice ca raspuns la cerintele crescute de scalabilitate, disponibilitate si reducere a costurilor de operare. Rezultatul final va fi o entitate noua, atat ca forma, cat si ca functionalitati, care va incorpora tehnologii mature considerate astazi inovatoare.

Last Updated on Friday, 04 May 2018 12:04
Read more...
 
Digital Era. The urge of business transformation. PDF Print E-mail
Tuesday, 21 March 2017 16:10

The 5th edition of the CIO Council National Conference, organized by CIO Council and CARIERE Magazine will take place at Radisson Blu Hotel on March 30th. The event will gather more than 250 IT specialists and managers, CIOs and COOs and will offer excellent opportunities for all IT professionals to discuss the CIOs' Top Three Concerns for 2017: Alignment (in topics for the last 4 years), Security (increasing, in the last 2 years), and technical skill shortages in Analytics, software development, cyber security and Cloud-centric fields.

Last Updated on Tuesday, 21 March 2017 16:21
Read more...
 
A patra ediție a Internet & Mobile World se mută în Pavilionul Central al Romexpo și așteaptă peste 7.300 de participanți PDF Print E-mail
Thursday, 17 September 2015 05:32

Internet & Mobile World 2015 (IMWorld 2015), cel mai mare eveniment „business to business” din România dedicat soluțiilor digitale, mobile și de software, ajuns la a patra ediție, se mută anul acesta în Pavilionul Central al Romexpo și așteaptă peste 7.300 de participanți business. IMWorld a înregistrat din 2012 și până în prezent o rată medie anuală de creștere de 31%.

Last Updated on Thursday, 17 September 2015 06:02
Read more...
 
Provocări și soluții IT, dezbătute de peste 250 de manageri și profesioniști IT la conferința „Accelerating Change. Fast Agile CIO” PDF Print E-mail
Written by Yugo NEUMORNI   
Saturday, 16 May 2015 07:17

A treia conferință a managerilor de IT din Romania „Accelerating change. Fast Agile CIO” care s-a desfășurat marți, 12 mai la JW Marriott Hotel București, a reunit peste 250 de CIOs, manageri și profesioniști în IT din cele mai importante companii din România, precum și din mediul public.

30 de speakeri cu influență în industrie, jucători de calibru din scena IT au electrizat sala cu subiecte-cheie pentru reprezentanții departamentelor de IT, într-un eveniment interactiv ‒ de la prezentări de industrie și trenduri în tehnologie, până la real-time surveys: Eugen Schwab-Cheşaru, Kostas Loukas, Valentin Tucă, Marcel Chiriac, Cătălina Dodu, Luis Reina, Marcus Frantz, Bogdan Băndilă, Teodor Cimpoeșu, Iulian Fota, Cristian Driga, membri CIO Council România și mulți alții.

Last Updated on Saturday, 16 May 2015 07:50
Read more...
 
Top-ul Give IT 2014 PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Friday, 19 December 2014 17:05

Pe 11 decembrie, Ateliere Fără Frontiere a premiat companiile câștigătoare în competiția „Top Give IT 2014” în cadrul unui eveniment găzduit de Casa Romanian American Foundation.

Creat pentru a promova implicarea organizațiilor care au predat către asociație cele mai multe Deseuri de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE-uri), Top-ul Give IT are ca scop final reducerea deșeurilor și reutilizarea lor înainte de reciclare și eliminare. Majoritatea echipamentelor IT recondiționate de Ateliere Fără Frontiere  sunt donate școlilor și asociațiilor din comunități dezavantajate. Nu în ultimul rând, aceste echipamente creează locuri de muncă în atelierul de inserție pentru persoane defavorizate.

Last Updated on Friday, 19 December 2014 17:27
Read more...
 
IMWorld, cel mai important eveniment „business to business” din digital, mobile si software, tinteste 6500 participanti in 2014 PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Tuesday, 26 August 2014 19:41

Internet & Mobile World 2014 (IMWorld 2014), cel mai important eveniment „business to business” din Romania, dedicat solutiilor digitale, mobile si software, care va avea loc la Romexpo Bucuresti in perioada 8- 9 octombrie, vine anul acesta cu o noua structura a scenelor de conferinta si anunta organizarea unor workshop-uri pentru audienta din top management, cu sesiuni interactive si cunoscuti speakeri internationali. La eveniment, sunt asteptati in acest an 120 de speakeri si 6.500 de participanti, cu 20% mai multi decat in 2013.

”Solutiile de business ce vor fi lansate la cea de-a treia editie a IMWorld, noutatile pe care le vor prezenta companiile si cei 30 de experti internationali care si-au anuntat deja participarea, demonstreaza, inca o data, ca acesta este locul ideal pentru oamenii de afaceri conectati la ultimele inovatii din business”, a declarat Cristian Hossu, Managing Partner al Universum Events, organizatorul IMWorld. Evenimentul a devenit deja un “moment reper” pentru industrie, organizatorii contractand, pana la aceasta data, 85% din spatiul destinat companiilor expozante. Preturile pentru inchirierea unui stand incep de la 1.150 euro, plus TVA, pentru o suprafata de sase metri patrati. In total, sunt asteptate 110 companii expozante.

Last Updated on Tuesday, 26 August 2014 19:44
Read more...
 
Ziua Comunicațiilor 2014 PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Thursday, 17 April 2014 13:58

e18-2014citZiua Comunicațiilor aflată la ediția a XVIII-a, este un eveniment de tradiție care a marcat de fiecare dată cele mai importante momente în dinamica industriei IT&C locale și evoluția sa în contextul global al telecomunicațiilor. Anul acesta se va desfășura în București, la Hotel Radisson Blu, în data de 20 mai.

În urma lansărilor de produse și a prezentărilor din cadrul celor două târguri CES Las Vegas și MWC Barcelona, de anul acesta, s-au reliefat următoarele tendințe:

Diversificarea sistemelor de operare pe gadgeturi
Gadgeturi hibrizi tableta-laptop cu dual-OS Android și Windows
Televizoare 4K la prețuri accesibile și furnizori de conținut media 4K Smart TV
Internetul Lucrurilor sau, cum il numeste Cisco, The Internet of Everything
Imprimarea 3D rămâne de viitor, chiar dacă momentan aplicațiile ei sunt limitate

Ziua Comunicațiilor, prin Operatori de Comunicații, Furnizorii de Soluții și Infrastructuri, Companii de IT și Prezentări de Smart IT și Gadgeturi Digitale, își propune să dezbată:

  • 4G LTE în România - Dezvoltare; 5G?
  • Servicii Cloud și Internetul Mobil
  • Televiziunea digitală
  • TV 4 K/OLED
  • Smart IT, gadget-uri digitale - expo/ demo : Smart Phone-uri, Tablete, Phablete

Last Updated on Thursday, 17 April 2014 14:16
Read more...
 
CIO CONFERENCE: IT-ul trece de la ”a exista” la ”a contribui” PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Friday, 28 March 2014 14:18

Sala 6București, 28 martie - A doua ediție a Conferinței Naționale a Managerilor de IT din România: “Beyond Surviving: Shaping the future of IT”, care s-a desfășurat Joi, 27 Martie la JW Marriott Hotel București, a reunit peste 250 de CIOs, manageri și profesioniști în IT din cele mai importante companii active în România.

Președintele CIO Council România, Yugo Neumorni, a deschis evenimentul cu mesajul central în jurul căruia s-a construit întreaga conferință: ”Dacă anul trecut am discutat mai mult despre amenințările profesiei de IT în contextul schimbărilor aduse de Cloud Computing, anul acesta vom puncta mai degrabă aspectele pozitive ale noii realități. Vorbim de provocări noi pentru directorii de IT, provocări care ne permit să ne demonstrăm valoarea și să arătăm executivilor din companie că putem să profităm de toate aceste tehnologii care au remodelat peisajul”.

28 de speakeri cu influență în industrie au electrizat sala cu subiecte cheie pentru reprezentanții departamentelor de IT, într-un eveniment interactiv și plin de energie - Stephane Batoux - General Manager Coca-Cola HBC, Kostas Loukas - General Manager Microsoft Romania, Violeta Ciurel - CEO AXA Portugal, Dr. Leslie Szamosi - Academic Director of the MBA program at University of Sheffield Int. Faculty, membri CIO Council: Aurelian Sin, Marcel Chiriac, Felix Enescu și mulți alții.

Last Updated on Friday, 28 March 2014 14:29
Read more...
 
Conferinta Nationala a Managerilor de IT din Romania – a 2-a editie Beyond surviving: Shaping the future of IT PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Thursday, 20 February 2014 14:20

164_ciocouncilCio Council Romania si CARIERE organizeaza a 2-a editie a Conferintei Nationale a Managerilor de IT din Romania: “Beyond surviving: Shaping the future of IT”- cel mai important eveniment de business dedicat IT managerilor, CIO, COO si profesionistilor din IT. Conferinta are loc la JW Marriott Grand Hotel, pe 27 martie 2014.  

Prezentarile inedite, panelurile interactive, dar si sesiunile de group coaching si dezvoltare personala vor fi parte a programului conferintei, anume creat sa raspunda celor mai importante intrebari ale profesionistilor in IT:

Last Updated on Thursday, 20 February 2014 14:33
Read more...
 
«StartPrev1234NextEnd»

Page 1 of 4
 

6th Edition - 16 May 2018