6th Edition - 16 May 2018
Ciocouncil sprijina conferinta Cyberthreats PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Tuesday, 02 October 2012 09:09

cyberthreatsSECURITATEA INFORMATICA – INTRE MANAGEMENTUL RISCURILOR OPERATIONALE SI NEVOILE DE BUSINESS

16 Octombrie 2012, Ediţia a V-a

PREZENTARE si INVITATIE DE PARTICIPARE

Conferintele Cyberthreats organizate de IBR au ajuns la editia a-Va, aniversară. Bucurandu-se anual de parteneriatul cu CIO Council, de contributia profesionala a specialistilor Serviciului Roman de Informatii, de participarea Bancii Nationale a Romaniei, a specialistilor ARB si a institutiilor bancare, a institutiilor guvernamentale, a agentiilor nationale de specialitate, a marilor firme de consultanta si audit si de suportul unor reputate firme din domeniul tehnologiei informatiei si a securitatii, aceasta editie jubiliara se va axa pe riscurile majore datorate amenintarilor mai vechi si mai noi si a metodelor de a tine pasul cu acestea, atat tehnologic, cat si organizational si procedural.

Acoperirea problemelor de securitate nu mai este un lux de a respecta niste cerinte de compliance de multe ori neintelese. Problemele de securitate afecteaza direct cele mai importante resurse ale companiilor, producand prejudicii cu efecte pe termen lung.

In cadrul conferintei se va prezenta in premiera si se va dezbate studiul referitor la implicatiile majore generate de problemelee administrarii riscului operational aferent activitatilor de IT si comunicatii.

Maturitatea companiilor financiar-bancar tinde sa ajunga la nivelul in care sa constientizeze beneficiile securitatii dincolo de obligatiile impuse prin reglementari.

Criza globala si nationala a generat pierderi suplimentare la nivelul sistemului financiar-bancar ca urmare a lipsei unei viziuni, a unui sistem global de securitate informatica pentru fiecare institutie in parte si a unor competente relevate si certificate.

Lipsa unei abordari sistemice determina cresterea capitalului necesar pentru functionarea unei banci. Pentru reducerea acestuia, conform Basel III, riscul operational trebuie tinut in frau. Indicatorii de performanta trebuie sa fie colectati si raportati pe baza unui concept si a unor sisteme bine puse la punct. Scurgerile de informatii, chiar furtul acestora determina necesitatea de a preveni activ pierderea datelor. Aplicatiile informatice trebuie monitorizate activ. Disponibilitatea sistemelor trebuie sa fie reala si monitorizata. Comportamentele informatice anormale sa fie detectate. Activitatea utilizatorilor trebuie inregistrata si evidentiata. Procesele de IT si securitate informatica trebuie sa se bazeze pe standarde clare de tip ITIL, ISO 27000 cu sisteme de raportare de tip COBIT sau SOX.

Va invitam sa fiti alaturi de Institutul Bancar Roman, de partenerii acestuia si alaturi de fondatorii IBR - BNR si ARB, in constientizarea, profesionalizarea si crearea unei baze de competente solide in domeniu. Alaturi de noi veti putea disemina experienta si valorile companiilor furnizoare de solutii, ale marilor integratori sau ale firmelor de audit catre sistemul financiar-bancar.

Deoarece tematica trebuie sa reflecte conceptele si interesele dumneavoastra concrete, va rugam a ne propune anumite subiecte pe care ati dori sa le prezentati auditoriului din sistemul financiar-bancar, autoritati, institutii si companii specializate.

Last Updated on Tuesday, 02 October 2012 09:14
 
 

6th Edition - 16 May 2018