6th Edition - 16 May 2018
Planuri educaţionale PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Friday, 15 June 2012 08:42

Sursa: IT Trends

Link: http://ittrends.ro/2012/06/planuri-educationale/

Felix-EnescuFelix Enescu este membru fondator în cadrul CIO Council şi membru reales al Board-ului acestei asociaţii cu ocazia alegerilor care s-au ţinut recent. Domnia sa a discutat cu IT Trends despre planurile concrete de acţiune din acest an ale asociaţiei pentru proprii membri şi nu numai.

ITT: Care ar fi parcursul de acţiune al CIO Council în acest an, din care a trecut deja jumătate?
FE: Pe scurt, încercăm din nou să revitalizăm Asociaţia, practic anul acesta încercăm să facem două lucruri: 1. Să aducem ceva sânge proaspăt, să aducem cât mai mulţi membri noi şi 2. Să încercăm să livrăm ceva către membrii existenţi şi cei care vin. Avem întâlniri lunare, datele tuturor sunt deja fixate şi la majoritatea dintre ele tematica şi invitatul, de asemenea, sunt deja fixate.

ITTDe ce nu ar aduce CIO Council pe cineva precum Zig Ziglar la Bucureşti?

FE: Nu mi-am pus aceasta problemă…de ce nu ar aduce un speaker de genul ăsta? S-ar putea să nu existe masa critică şi să nu fie potrivită, implică nişte costuri care nu ştiu dacă în zona asta vor fi acoperite. Este o idee şi merită luată în calcul. Şi ultima serie de lucruri la categoria planuri concrete – încercăm să adunăm încet-încet informaţii despre piaţa din România, şi nu mă refer aici la câte licenţe sau calculatoare s-au vândut, ci informaţii care să le fie utile membrilor asociaţiei şi altora din zona de management de IT în planificare, în setarea bugetelor, în discuţia cu oamenii din management. Încercăm să obţinem informaţii de tipul care este în România media cheltuielilor de IT versus veniturile companiei, cât din cifra de afaceri se duce în IT, ce procent din angajaţii unei companii sunt în IT. Foarte probabil, cel puţin anul acesta nu va exista o împărţire pe industrii, dar vor fi nişte date incipiente care vor exista la sfârşit de vară – toamnă şi pentru România. Mai avem câteva subiecte pe care le studiem, pe măsură ce se vor concretiza sau vom reuşi să aducem mai multă consistenţă acelor planuri, vă spunem.

ITT: Ce îmi puteţi spune despre intenţia pe care preşedintele reales al CIO Council a exprimat-o de extindere şi de deschidere către celelalte asociaţii de profil din piaţă?
FE: Este un lucru care s-a spus, ne-am gândit la el de mai multă vreme şi sperăm să avem nişte paşi concreţi anul ăsta, s-au iniţiat anumite discuţii cu unele asociaţii şi unele firme de top, ne este clar că trebuie să găsim o formulă de a comunica inclusiv la nivel instituţional, indiferent cum ar suna asta, pentru că odată ce am depăşit etapa de club, este clar că trebuie să agregăm informaţii, păreri, opinii din întreg spectrul industriei pentru că este interesul nostru primar. Consumatorii corporatişti de IT nu trăiesc într-un vid, cooperează în fiecare zi cu furnizorii de IT şi de aceea este important să avem o cale de comunicare cu ei.

ITT: Există vreo intenţie a CIO Council de a susţine programe precum Agenda Digitală 2020?
FE: Cu siguranţă există oportunităţi de colaborare şi ne vom uita foarte atent în direcţia asta, dincolo de ceea ce am facut deja aducând membrii noştri în sprijinul acestei iniţiative şi participând la evenimentele de până acum. Ne dorim foarte mult ca asociaţie ca România să se dezvolte la toate nivelurile din zona digitală, începând cu digitalizarea, care este probabil urmaşul industrializării, întregului teritoriu al României şi continuând cu dorinţa fiecăruia din membri, cel puţin cei care au ocazia de a aduce în România polurile regionale care se creează în multe din multinaţionale în zilele noastre. Şi cunosc astfel de cazuri de membri sau simpatizanţi care se luptă pentru a aduce în România astfel de iniţiative, de la centre de competenţă pentru ERP până la administrare de sistem sau outsourcing de procese de business.

Last Updated on Tuesday, 02 October 2012 09:16
 
 

6th Edition - 16 May 2018