6th Edition - 16 May 2018
Pledoarie pentru IT PDF Print E-mail
Written by Ion Cibotaru   
Friday, 15 June 2012 08:34

Sursa: IT Trends

Link: http://ittrends.ro/2012/03/pledoarie-pentru-it/

Aurelian-Sin-650pxAurelian Sin este membru al CIO Council şi director IT în cadrul Danone România. Ca şi membru al CIO Council, domnia sa a discutat cu IT Trends despre rolul şi importanţa acestei organizaţii pe piaţa IT din România.

IT Trends: Ce înseamnă pentru dumneavoastră CIO Council?
Aurelian Sin: CIO Council este o organizaţie în care întâlnesc colegi şi prieteni cu care am preocupări profesionale comune, unde discutăm despre ceea ce ne preocupă, încercări, dificultăţi, soluţii, viitor şi lecţii învăţate. CIO Council este un mediu în care împărtăşesc, validez idei şi, împreună cu colegii mei, construim şi înţelegem mai bine ceea ce ni se întâmplă.

Numărul oameniilor implicaţi în IT este din ce în ce mai mare şi în continuă creştere; în acelaşi timp, nevoia de oameni de IT este mai mare decât numărul existent şi decât o creştere posibila şi sănătoasă. Aceast fapt pune o continuă presiune asupra IT-ului să se reinventeze şi să găseasca modalităţi noi în fiecare zi de a face mai mult cu mai puţin. Rolul CIO Council este acela de a aduna CIO, Directori/Manageri de IT la discuţii comune despre ceea ce IT-ul poate să facă, cum poate să facă şi cum se poate transforma. Efectul pe care il aşteptăm de la CIO Council este să contribuie la dezvoltarea IT-ului, să crească maturitatea IT în România şi să joace un rol important în dezvoltarea mediului de afaceri şi al societăţii.

ITT: Ca director IT, simţiţi nevoia unei implicări mai mari a unui CIO în deciziile strategice şi operaţionale legate de dezvoltarea afacerii companiei?
AS: Opinia pe care o am este foarte mult influenţată de experienţa acumulată în ultimii 6 ani în care am făcut parte din Boardul Director al companiei în care lucrez. Cred ca CIO-ul poate şi trebuie să joace un rol în deciziile strategice şi operaţionale ale afacerii companiei, mai ales acum, când companiile sunt din ce în ce mai integrate şi automatizate şi sub o continuă presiune de optimizare şi dezvoltare. În ziua de azi îmi este foarte greu să cred că există companii de dimensiune medie care pot supravieţui fără a avea IT, dar în acelaşi timp nu trebuie să privim IT-ul doar prin ce am putea pierde dacă nu l-am avea sau dacă nu ar funcţiona;  dar mai ales ar trebui sa privim IT-ul ca un element care poate contribui activ la dezvoltare şi diferenţiere.
În acelaşi timp, cred că acest rol trebuie câştigat prin rezultatele/valoarea adusă de departamentul IT companiei, prin depăşirea rolului de departament suport şi prin trecerea în rolul de partner al afacerii, din reactiv în proactiv.

ITT: Din punctul dumneavoastră de vedere, criza economică joaca un rol în creşterea importanţei managerilor IT?
AS: Criza economică, prin presiunea pe care o pune pe optimizare şi integrare, poate să ajute, dar cred că rolul principal în creşterea importanţei managerilor de IT îl joacă managerii înşişi prin ceea ce fac, prin rezultatele pe care le obţin, prin relaţiile pe care le creează şi valoarea pe care o generează.

ITT: Care ar fi acţiunile necesare de efectuat de către CIO Council pentru creşterea rolului organizaţiei in societate?
AS: Acţiunile CIO Council trebuie să meargă în direcţia de dezvoltare a pieţei de IT, inclusiv a personalului IT, managementului IT, furnizorilor, prin schimbul de experienţă şi de best practice, printr-un dialog deschis între toţi actorii care participă în piaţa de IT din România.

Last Updated on Friday, 15 June 2012 09:02
 
 

6th Edition - 16 May 2018